Frokostseminar - Energiomveltningene: Forsvinner behovet for (norsk) olje og gass?

September 12, 2019

 

 

 

 

 

Tid: Fredag 20. september kl 08.30-10.00 (frokost og mingling fra kl 8)

 

Sted: DNB i Dronning Eufemias gate 30, Oslo.

 

Ønsket om en klode i bedre klimabalanse samvirker med stadig billigere sol- og vindkraft.  Sammen med billigere energi-lagring og dermed mer konkurransedyktige elbiler står verden foran store energiomveltninger.  DNV GL har nylig utgitt sin årlige 'Energy Transition Outlook' der ti ulike regioner er beskrevet med fremtidig energibehov, -produksjon og – handel.  Selv om prognosen viser klimagassutslipp langt over det som er ambisjonen i Paris-avtalen, faller verdens oljeforbruk allerede innen fem år.

 

Dr. Bent Erik Bakken er arkitekten bak den underliggende modellen som brukes av DNV GL i arbeidet.  Med nesten tretti år som vitenskapsmann forsvarsbransjen, er han tidvis omtalt som rakettforsker.  Han vil presentere analysen, med særlig fokus på endringene i forbruk og produksjon av olje og gass globalt, men med særlig fokus på Europa.

 

 

Meld deg på her.

 

 

Velkommen!

 

 

Please reload

Utvalgt innlegg

Norsif høsten 2020 - save the dates

August 11, 2020

1/1
Please reload

Siste innlegg

November 20, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Norsk forum for ansvarlige og bærekraftige investeringer

Kontakt oss

E-post: norsif@norsif.org

Styreleder Janicke.scheele@dnb.no

Norsif

c/o Ahead for Business and Human Rights

Rådhusgata 30
0151 Oslo

Org. nummer: 

999 341 993