Frokostseminar - Energiomveltningene: Forsvinner behovet for (norsk) olje og gass?

Tid: Fredag 20. september kl 08.30-10.00 (frokost og mingling fra kl 8)

Sted: DNB i Dronning Eufemias gate 30, Oslo.

Ønsket om en klode i bedre klimabalanse samvirker med stadig billigere sol- og vindkraft. Sammen med billigere energi-lagring og dermed mer konkurransedyktige elbiler står verden foran store energiomveltninger. DNV GL har nylig utgitt sin årlige 'Energy Transition Outlook' der ti ulike regioner er beskrevet med fremtidig energibehov, -produksjon og – handel. Selv om prognosen viser klimagassutslipp langt over det som er ambisjonen i Paris-avtalen, faller verdens oljeforbruk allerede innen fem år.

Dr. Bent Erik Bakken er arkitekten bak den underliggende modellen som brukes av DNV GL i arbeidet. Med nesten tretti år som vitenskapsmann forsvarsbransjen, er han tidvis omtalt som rakettforsker. Han vil presentere analysen, med særlig fokus på endringene i forbruk og produksjon av olje og gass globalt, men med særlig fokus på Europa.

Meld deg på her.

Velkommen!

Siste innlegg

Norsk forum for ansvarlige og bærekraftige investeringer

Kontakt oss

E-post: norsif@norsif.org

Styreleder Janicke.scheele@dnb.no

Norsif

c/o Ahead for Business and Human Rights

Rådhusgata 30
0151 Oslo

Org. nummer: 

999 341 993