Frokostseminar - Energiomveltningene: Forsvinner behovet for (norsk) olje og gass?

Tid: Fredag 20. september kl 08.30-10.00 (frokost og mingling fra kl 8)

Sted: DNB i Dronning Eufemias gate 30, Oslo.

Ønsket om en klode i bedre klimabalanse samvirker med stadig billigere sol- og vindkraft. Sammen med billigere energi-lagring og dermed mer konkurransedyktige elbiler står verden foran store energiomveltninger. DNV GL har nylig utgitt sin årlige 'Energy Transition Outlook' der ti ulike regioner er beskrevet med fremtidig energibehov, -produksjon og – handel. Selv om prognosen viser klimagassutslipp langt over det som er ambisjonen i Paris-avtalen, faller verdens oljeforbruk allerede innen fem år.

Dr. Bent Erik Bakken er arkitekten bak den underliggende modellen som brukes av DNV GL i arbeidet. Med nesten tretti år som vitenskapsmann forsvarsbransjen, er han tidvis omtalt som rakettforsker. Han vil presentere analysen, med særlig fokus på endringene i forbruk og produksjon av olje og gass globalt, men med særlig fokus på Europa.

Meld deg på her.

Velkommen!

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv

Norsk forum for ansvarlige og bærekraftige investeringer

Kontakt oss

E-post: norsif@norsif.org

Styreleder Janicke.scheele@dnb.no

Norsif

c/o Ahead for Business and Human Rights

Rådhusgata 30
0151 Oslo

Org. nummer: 

999 341 993