top of page

NORSIF TALKS
24. november 2022 - starter Norsif sin nye foredragsserie NORSIF TALKS for medlemmer og invitasjon er sendt ut og vi har noen få plasser igjen.


Vi møtes på Sentralen i Øvre Slottsgate kl 16.30 til et én times foredrag med diskusjon og deretter samtaler og litt mingel over et glass. Dette kan dere kan få med dere på vei hjem fra jobb!


Temaet denne gang er krigen i Ukraina og innleder er Arne Dalhaug, pensjonert Generalløytnant. Han har en særlig bred internasjonal erfaring. Han har bl.a. vært sjef for Avdeling for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging i Forsvarsdepartementet, sjef for Forsvarsstaben/nestkommanderende i Forsvaret, Norges representant til Militærkomitéen i NATO-hovedkvarteret i Brussel og sjef for NATO Defense College i Roma (NATOs høyeste utdanningsinstitusjon). Fra 2016-2019 var Dalhaug nestleder for OSSEs observatørkorps i russiskokkupert område i Donbas i Ukraina.


Dalhaug gir en dagsaktuell innledning som setter Russlands krig mot Ukraina inn i en større sammenheng. Han ser på de politiske målsettinger Putin trolig har og det samme for den ukrainske presidenten, Zelensky. Krigen påvirker også nordisk sikkerhet og selvsagt også samarbeidet i Arktisk. Begge deler vil bli omtalt. Avslutningsvis sees det nærmere på ulike scenarier for hvordan krigen kan ende og hva slags ringvirkninger det er rimelig å anta vil være med oss inn i fremtiden.


Invitasjoner er sendt ut, si fra til Norsif@norsif.org hvis du ikke har mottatt invitasjon og har lyst til å delta.


Velkommen!

bottom of page