top of page

Norsifs eierskapsforum holder møte

4. november kl 9-10 på TeamsNæringslivsvirksomhet i konfliktområder trekker stadig mer oppmerksomhet. Næringslivet står ofte overfor komplekse utfordringer i å respektere humanitærretten og menneskerettigheter i slike områder. Forventninger om økt aktsomhet i konfliktområder fører ikke alltid fram.


En ny rapport viser at israelske bosettinger på det okkuperte palestinske området fortsetter å tiltrekke seg internasjonale selskaper, til tross for at jussen er klar på at bosettingene er ulovlige, og med grundig dokumentasjon på deres negative virkninger for menneskerettigheter. Rapporten viser at europeiske finansinstitusjoner, også norske, fortsetter å investere milliarder i de samme selskapene. Hva er forventningene til investorer i slike situasjoner og hva kan gjøres helt konkret?


Alle Norsifs medlemmer er velkommen!


Registrering senest 2. november kl 15. Teams-lenke sendes ut dagen før webinaret til alle påmeldte.


Agenda


9.00 Velkommen


9.05 Andrew Preston Rådgiver i Norsk Folkehjelp presenterer rapporten "Exposing the financial flows into illegal Israeli settlements"


9.20-9.30 - Kiran Aziz, Leder for ansvarlige investeringer i KLP innleder om KLPs risikobaserte nedsalg av selskaper med næringsvirksomhet på Vestbredden.


9.30-9-40 Aslak Skancke, Fagsjef i Sekretariatet til Etikkrådet for Statens pensjonsfond utland innleder om vurderingene bak Etikkrådets eksklusjoner.


9.40 Kommentarer fra innlederne og felles diskusjon.


10.00 Slutt


Registrer deg her

bottom of page